Branshcer hero

Branscher och Kunder

Stella Futuras kundsegment består av industrier, offentliga inrättningar, energibolag, större lantbruk samt kommersiella fastigheter. En nyckel är att med finansiella partners erbjuda affärsupplägg och finansieringslösningar som gör det möjligt för kunden att köpa energilösningen som en service, utan tunga initiala investeringar.

Lokala energibolag och nätägare

Stella Futura installerar och driftsätter ett 15 MW batterisystem åt Härjeåns.

Läs mer

Logistik- och transportbolag

Driftsättning av ett 750 kW batterisystem på ett stort centrallager hos en kund i SE3.

Läs mer

Fastigheter och Industrier

Genom service stacking så skapar vi både besparingar och intjäning för våra kunder i detta segment, med ett kraftigt förbättrat driftsnetto som resultat. Vidare bidrar våra batterier till en "grönifiering" av verksamheten vilket ger indirekt effekt via nya taxonomiförordningen.

Läs mer

Stora lantbruk

Batterierna hjälper till att kapa effekttoppar och öka gårdens användning av egen solel. Batteriet är också uppkopplat mot Svenska Kraftnäts balansmarknad och genererar därmed direkta intäkter till kunden.

Läs mer

Batterier skapar möjligheter

Bedriver man en verksamhet finns det flera skäl att skaffa ett batterisystem.

  • För vissa verksamheter har elektriciteten en kritisk funktionalitet. Här kan ett batteri utgöra en backup-lösning som tryggar verksamheten. 
  • Vissa industrier kräver hög effekt under korta perioder, till exempel vid produktionsstart eller vid snabbladdning av elfordon. Här kan ett batteri leverera den effekt som behövs. Man uppnår därmed en rejäl besparing på sitt effektabonnemang.
  • Kombinerar man batteriet med solceller kan man sänka sina elkostnader och bli mer självförsörjande genom att lagra el i batteriet vid överproduktion och använda vid pristoppar.
Lindbäck 2 mindre

Stella Futura erbjuder hög teknisk kompetens

Batterisystem är komplexa, och samtidigt är efterfrågan stor. Hos oss på Stella Futura är vi måna om att bara arbeta med premiumleverantörer i Europa. Detta kombinerar vi med ett högt tekniskt kunnande för att erbjuda en komplett och högkvalitativ lösning till alla branscher i våra kundgrupper. Vi jobbar med långa kontraktsmodeller och då gäller det att utrustningen håller.

Stella_container_2024 (kopia)

Äga eller abonnera på ett batteri

Stella Futura erbjuder sina kunder att köpa och äga batteriet. Här öppnas en möjlighet för kunden att äga delar av batteriets intäktsström genom att erbjuda batteriets tjänster till Svenska Kraftnäts balansmarknad. Oftast är detta aktuellt för branscher som ser batteriet som en del av sin kärnverksamhet, och då kan motivera investeringskostnaden.

Om investeringen ligger utanför kärnverksamheten brukar Battery-as-a-Service vara mer aktuellt. Battery-as-a-Service är ett abonnemang på batteriets tjänster där Stella Futura tar hela investeringskostnaden.

Lindbäcks Christian mindre